Antibody Announcement (NL)

This is the Dutch version of this article, click here for English

 
You Are The Cure

Antibody is de unieke nieuwe shoot ‘em up van PunchButton Studios. Het spel is een spirituele opvolger van Williams’ Defender en biedt een delicate balans tussen strategie en behendigheid. Op een verre planeet bevecht jij, met je trouwe metgezellen de Chonklers, een mysterieuze invasie.
Antibody dwingt de speler continu alert te blijven, zich aan te passen en te improviseren. Jezelf in leven houden is niet voldoende: je moet tegelijkertijd de Chonklers beschermen, de viroïde vijand doden en planeet Sanguon reinigen. PunchButton presenteert dit voorjaar hun moderne visie op een gameklassieker.

 

Gameplay

PunchButton Studios begon in najaar 2019 aan Antibody, een eigen visie op de strategische kant van shoot ‘em ups. De ‘shmup’ is een van de meest klassieke en pure game-genres, waarin spelers al sinds 1981 worden uitgedaagd om patronen te leren herkennen, behendig te manoeuvreren en constant te improviseren.

De verschillende vijanden in Antibody zijn gebaseerd op virussen, met allemaal hun eigen krachten, maar ook hun eigen kwetsbaarheden. Het is dus niet voldoende om enkel hun aanvallen te ontwijken en terug te schieten: om ver te komen, moet je de vijanden en hun zwaktes leren kennen. Maar het draait om meer dan alleen aanvallen.

 
Alpha gameplay - de speler schiet op een Viroid.

Alpha gameplay - de speler schiet op een Viroid.

 

In Antibody is het essentieel dat je jouw Chonklers beschermt. Zij bestrijden samen met jou de infectie die Sanguon bedreigt door het virus als gif uit de wond te zuigen. Met de geneutraliseerde materie kan je upgrades kopen voor je schip.

 
Alpha gameplay fragment - een Viroid (links) infecteert de omgeving.

Alpha gameplay fragment - een Viroid (links) infecteert de omgeving.

 

Zelfs de trouwste Chonkler is echter bederfelijk, en de vijand zal er alles aan doen om jouw metgezellen tegen je te keren. Als je niet oplet, worden je Chonklers ontvoerd en geïnfecteerd. Als je al je Chonklers kwijt bent, is het onmogelijk om het virus te bestrijden en is Sanguon hopeloos verloren.

 
Alpha gameplay - de speler bestrijdt een geïnfecteerde Chonkler.

Alpha gameplay - de speler bestrijdt een geïnfecteerde Chonkler.

 

Al deze elementen komen samen in een uitdagende, onvoorspelbare spelervaring: vijanden met unieke kenmerken dwingen je om de omgeving in de gaten te houden en je tactiek aan te passen. Zelfs de zwakste vijand kan jou en de Chonklers in de problemen brengen. Zo biedt Antibody vernieuwende, telkens spannende gameplay.

 

Verhaal

Datalog 8119: De Piloot

PilotTablePolyline.png

Tijdens het transporteren van een lading aan Chonklers, ontvangt de Piloot een noodsignaal en zet koers naar Sanguon. Bij aankomst zijn er geen tekenen van leven, behalve clusters van vijandelijke organismes verspreid over het planeetoppervlakte. Contact met de aarde of nabijgelegen stations blijkt al gauw onmogelijk; alle communicatiesystemen liggen plat. Ondertussen blijft vijandelijke activiteit toenemen, alsof de vijand zich voortplant. Als de planeet onbeschermd blijft, zal deze spoedig verloren gaan.

Datalog 0013: Sanguon

SanguonTablePolyline.png

Tijdens de zoektocht naar een mogelijke ‘zusterplaneet’ van de aarde werd in 2070 een sonde naar Sanguon gestuurd, met schokkende resultaten. Het planeetoppervlakte bestond uit complexe koolstofstructuren, die overeenkwamen met organisch weefsel. De atmosfeer van zuurstof en plaatselijke uitstoot van koolstofdioxide duiden op een grootschalige vorm van stofwisseling. Een wetenschappelijke expeditie werd opgezet, in de hoop een permanente kolonie te stichten en vragen over het leven, het heelal en de rest te kunnen beantwoorden. In de eerste maanden bereikt een stroom aan updates de aarde. Op een dag verdween het contact plotseling.

Datalog 1463: Chonklers

ChonklersTablePolyline.png

Ontdekt in de meest onherbergzame regio’s van Ailuris: zuurmeren en radioactieve gebieden. Zeer sociale wezens. Ze hebben het vermogen om delen van een gebied te ‘reinigen’ en bewoonbaar te maken, hun omgeving als natuurlijke verdediging gebruikende. Er was onmiddellijk interesse vanaf de aarde: de Chonklers kunnen zeer belangrijk zijn bij de terravorming van nieuwe planeten.

Chonklers

Chonklers

Datalog 2020: The Enemy

ViroidTablePolyline.png

Ontdekt nadat het contact met Sanguon verloren was gegaan. Hun oorsprong blijft onbekend, maar de vijand lijkt zowel boven als ver onder het oppervlakte te gedijen, met een snelle voortplanting en aanvallen in grote getale. Hun aanwezigheid heeft een corrumperende invloed, alsof ze de planeet infecteren. Houd Chonklers bij ze weg.

Viroids

Viroids

Datalog 0426: SRNG

SRNGTablePolyline.png

Een experimenteel schip. Klein maar manoeuvreerbaar, vooral gebruikt voor onbemande oppervlakteverkenning. De SRNG is net sterk genoeg om drie Chonklers te dragen, dankzij een aantal snelle aanpassingen. Het is een lichtgewicht schip, maar kan eenvoudig worden versterkt. Niet ontworpen voor gevechten, vermijd planetaire invasies.

The Pilot’s ship, SRNG

The Pilot’s ship, SRNG

 

Audio

De muziek en sound design van Antibody worden ontwikkeld door Bas van Win en Jeroen Jaspers van Nozem Audio. Zij benaderen de game als een collectie van scènes. De muziek komt niet voort uit specifieke genres, maar uit wat elke scène nodig heeft. Hierdoor ontstaat een coherente maar gevarieerde soundtrack, die reageert op wat er op het scherm gebeurt. Zo zal de klankkleur van de instrumenten veranderen naarmate de infectie van het level toeneemt. Daarbij wordt in het sound design van Antibody gespeeld met het contrast tussen levend en niet-levend. De Chonklers klinken organisch, het schip juist mechanisch, terwijl de vijanden zich op de grens bevinden. De audio van Antibody reflecteert de complexe, mysterieuze planeet en de constante dreiging die je als speler ervaart.

Bezoek de website van Nozem →

NOZEM_PNG_Wit_Klein.png
 

PunchButton Studios

PunchButton Studios is een Nederlandse game-ontwikkelaar, opgericht door vier HKU-studenten. PunchButton gelooft in mensen samenbrengen via gamen, van de menigte rondom een arcadekast, tot jou en je vrienden op de bank, tot de duizenden die thuis een livestream kijken. Hun eerste spel, Counterspell, een hectische local multiplayer free-for-all, kwam uit in juli 2019. Antibody is hun tweede game.

PBLogoWhite.png
Previous
Previous

Antibody - Steam Next Fest Press Release

Next
Next

Antibody Announcement