Antibody - Steam Next Fest Press Release (NL)

You Are The Cure

Antibody, een spirituele opvolger van Williams’ Defender, is een moderne shoot ‘em up vol bloedstollende, strategische actie, die de speler constant dwingt tot snelle beslissingen, moeilijke keuzes en grote offers. De game, die zich afspeelt binnen in een levende planeet, biedt een frisse blik op een game-klassieker.

Exclusief tijdens Steam Next Festival June 2022 zal er een speciale demoversie van de game beschikbaar zijn.
Deze demo bevat content die nog nooit voor het publiek speelbaar is geweest, waaronder een nieuw level, nieuwe vijanden en een tweede speelbaar schip.

 

Gameplay

In Antibody knal je je een weg door golven aan viroïde vijanden op een gevaarlijke tocht naar het hart van Sanguon. Tijdens je strijd om de virusuitbraak te beheersen en je Chonklers te beschermen, trotseer je verraderlijke omgevingen, dodelijke vijanden en gigantische eindbazen.

De speler (SRNG) wordt achtervolgd door een eindbaas

De vijanden in Antibody zijn allemaal gebaseerd op verschillende virussen, waarbij de een zich sterk anders gedraagt dan de ander. Sommige vijanden zullen de speler of diens Chonklers aanvallen, andere zullen de omgeving besmetten en sommige zullen beide proberen. Het is niet altijd voldoende om hun aanvallen te ontwijken en terug te schieten: om door Antibody heen te komen, moet je de zwaktes van je vijanden uitbuiten.

 

Beta gameplay - de speler gebruikt een Chonkler om een levelsectie te genezen

Je zult je trouwe Chonklers moeten inzetten om Sanguon te kunnen genezen. Deze harige wezentjes kunnen de infectie wegpompen en de planeet genezen. Maar zelfs de meest trouwe Chonklers kan gecorrumpeerd worden, en de vijand zal alles doen om jouw metgezellen tegen je te keren. Bescherm ze, of Sanguon is verloren.

Hoe minder een level besmet is, hoe minder vijanden er zullen verschijnen. Ook kunnen je Chonklers de infectie omzetten tot upgrades voor je schip.

 

SRNG - zonder, en mét upgrades

Neem je een shield of verbeter je je vuurkracht? Kies je een snelle boost of spaar je voor extra powerbombs?

Het spel geeft je de keuze tussen drie verschillende schepen (SRNG, P1L en SC/PL), met elk hun eigen stats en upgrade path. Antibody biedt je de flexibiliteit om je eigen speelstijl te bepalen.

 

Al deze elementen komen samen in een uitdagende, onvoorspelbare spelervaring: vijanden met unieke kenmerken dwingen je om de omgeving in de gaten te houden en je tactiek aan te passen. Zelfs de kleinste vijand kan jou en de Chonklers in de problemen brengen. Zo biedt Antibody vernieuwende, telkens spannende gameplay.

 
 

De ‘shmup’ is een van de meest klassieke en pure gamegenres, en daagt spelers al sinds 1981 uit om patronen te herkennen, behendig te manoeuvreren en constant te improviseren. Wat echter grotendeels is verdwenen, is wat Defender zijn naam gaf: het beschermen van defendees. Met Antibody wilden we dit element op grootse wijze terugbrengen.

 

Steam Next Fest Demo

Sinds de aankondiging van Antibody is er al een gratis demoversie beschikbaar op Steam.|
Voor Steam Next Fest June 2022 echter, releasen we een exclusieve versie die, naast verschillende gameplay en performance verbeteringen, nooit eerder vertoonde content bevat.

Level 2 - “Stomach”

De demo bevat het tweede level van Antibody, dat zich afspeelt in de maag van Sanguon en een nagelbijtende achtervolging bevat met een gigantische eindbaas. Daarnaast kent dit level vijanden die nog nooit in een demo zijn vertoond. De moeilijkheidsgraad van “Stomach” is aangepast op het feit dat dit voor veel spelers hun eerste speelsessie van Antibody zal zijn; het is wat minder pittig dan in de uiteindelijke game.

P1L

Naast het level bevat de Steam Next demo nog een primeur: het schip P1L.
Dit schip verschilt op een aantal belangrijke manieren van SRNG. Het hoofdwapen bijvoorbeeld, enzyme pulse, snijdt met gemak door viroids en groeit over afstand. Dit maakt het mogelijk om vele vijanden in één schot neer te halen. De P1L compenseert voor het feit dat hij wat trager is met motion-sensor mines. Deze kan de speler gebruiken om Chonklers of belangrijke plekken in het level op afstand te verdedigen. We hopen dat spelers met plezier de mogelijkheden gaan verkennen van Antibody’s traag-maar-krachtige schiptype.

Tot slot bevat de demo een kort tutorial level, dat spelers uitleg geeft over Antibody’s uniekere gameplay elementen.

 

PunchButton Studios

PunchButton Studios is opgericht door vier HKU-studenten. PunchButton gelooft in mensen samenbrengen via gamen, zoals ook zij samenkwamen door hun liefde voor games. Hun doel is om games te maken die spelers uitnodigen om er met anderen van te genieten en over te discussiëren. Games moeten diep genoeg zijn om steeds opnieuw te spelen en bespreken, zonder dat nieuwe spelers worden afgeschrikt. 

PunchButtons eerste game, Counterspell, een hectische local multiplayer free-for-all, kwam uit in juli 2019. Antibody is hun tweede game.

Audio

De muziek en sound design van Antibody worden ontwikkeld door Bas van Win en Jeroen Jaspers van Nozem Audio. Zij benaderen de game als een collectie van scènes. De muziek komt niet voort uit specifieke genres, maar uit wat elke scène nodig heeft. Hierdoor ontstaat een coherente maar gevarieerde soundtrack, die reageert op wat er op het scherm gebeurt. Zo zal de klankkleur van de instrumenten veranderen naarmate de infectie van het level toeneemt. Daarbij wordt in het sound design van Antibody gespeeld met het contrast tussen levend en niet-levend. De Chonklers klinken organisch, het schip juist mechanisch, terwijl de vijanden zich op de grens bevinden. De audio van Antibody reflecteert de complexe, mysterieuze planeet en de constante dreiging die je als speler ervaart.

Bezoek Nozem’s website →

Next
Next

Antibody - Steam Next Fest Press Release